Népszerű bejegyzések

2014. november 11., kedd

MIT ADNAK A HEGYEK.............




,,Haladj bátran, egyre mélyebben az erdők közé. A fák alatt, itt-ott még láthatod a harmatot, ahogy megcsillan a fűszálak hegyén. Jusson eszedbe, hogy angyalok könnye az. Angyaloké, akik sokat sírnak még ma is, mert annyi sok embernek marad zárva a szíve a szép előtt. De miattad nem sírnak már. Mosolyognak, amikor jönni látnak."                                                                                                                                                                                                                                                           Wass Albert



Mit adnak a hegyek, ha ismerjük, szeretjük? Mit adhat a közösség ha szolgáljuk, szeretjük? Sok esetben felmerül a kérdés, mi az igazi érték életünkben. Sokan a pénzben látják ennek mértékét. Sokféle értékkel, értékrenddel találkozunk az életünk során. Mindenképpen számít a családi háttér, műveltségünk, jellemünk, hogy mit tartunk értéknek. Bölcsek szerint az igazi érték az, amit szemmel nem láthatunk. Ezek lelki értékek. Csak néhány fontosabb:

Tisztesség  Lelkesedés Felelősség Nyitottság Fejlődés
Életem során megtapasztaltam, hogy a jó cselekedetek, a szellemi és természeti értékek, az építő személyiségek életünkben magasba repítenek. Pozitívan befolyásolják jellemünket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése