Népszerű bejegyzések

2011. július 29., péntek

CIVILIZÁCIÓNK EGYIK ÁTKA A TÚLSAVASODÁS



 A VÁLASZTÁS RAJTUNK ÁLL! (ha nem szól közbe a genetika)




Már 2,5 ezer évvel ezelőtt Hippokratész így fogalmazott:
 "Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered"


Manapság az általános műveltséghez hozzátartozna az egészséges táplálkozás, a pH egyensúly ismerete is. Bár az ember bázikus lény, mégis a többség 5,5 pH-val rendelkezik, az ideális 7, 3-7,4-hez képest!


Sokan, lehet nem is gondolnák, hogy az elhízott emberek mekkora veszélynek vannak kitéve a nyári hónapokban. Ezt leginkább a forróságnak köszönhetik. Ráadásul ez a meleg évről-évre egyre elviselhetetlenebb. A túl sok zsírnak köszönhetően a meleg nem oszlik el olyan szabályosan a testükben, ahogy soványabb társaiknál. Ezáltal könnyen kiszáradnak, hamarabb elfáradnak, el is ájulhatnak, de szívroham is kialakulhat. Egyre gyakoribb, hogy a meleg miatt halnak meg a túlsúlyos emberek. A legveszélyeztetettebbek a gyerekek és az idősek.



A mozgásszegény életmód és táplálkozási hibák, szervezetünk túlsavasodásához vezetnek.
Ha túl sok sav kötődik a vörösvértestekhez, azok nem tudják megfelelő módon felvenni az oxigént és a test oxigénhiányban szenved. Még akkor is, ha tüdőnk elegendő oxigént kínál neki. 
Az elhízás okát nem feltétlenül a mértéktelen kalóriabevitelben kell keresnünk. 
Az egészséges anyagcsere-működéshez, a táplálékok lebontásához és a zsírégetéshez nélkülözhetetlen a testfolyadékok enyhén lúgos kémhatása. Az erősen feldolgozott élelmiszerek, a nehezen emészthető vörös húsok és az adalékanyagok hatására könnyen elsavasodhat szervezetünk.
Életbevágó a 4:1 arányú táplálkozás, lúgos irányba! Bőséges zöldség- és gyümölcs fogyasztással beindítható a lúgosítás folyamata. Viszont  gyorsabbak és hatékonyabbak a természetes alapanyagú táplálék-kiegészítők. 
Mik ezek? Folytatás a blogban.

1 megjegyzés:

  1. János!
    Mennyire igazad van, ezek a mű kaják teljesen megzavarják az embert. Sajnos a fiatalok ebbe nem gondolnak bele és sok felnőtt sem.
    De hát ezért kell zöldségeket enni.
    52 évjáratnak azért hinni lehet és én hiszek is. Javaslom mások is kövessenek.

    Üdv:Kálmán

    VálaszTörlés