Népszerű bejegyzések

2011. szeptember 15., csütörtök

TÁLAMBAN A TERMÉSZET

Mielőtt kirándulni indulok, feltöltöm vitamin és energiaraktáramat finomságokkal.
Ehhez mit szólsz? Gazpacho, szórd meg Ganoderma porral. Csodálatos a hatás.

Gazpacho

A Gazpacho egy spanyol leves, amelyet hidegen fogyasztunk. Agazpacho fő alapanyaga a paradicsom, amely egy szuperétel, hiszen nagyon magas az antioxidáns tartalma. Mivel a leves nem más, mint nyers alapanyagok turmixa, a gazpacho nem csupán egy egészséges leves, de az egyik legalkalmasabb méregtelenítő étel is. Forró, nyári napokon kimondottan hűsítő a hatása..
Hozzávalók
1/2kg érett paradicsom
1 gerezd fokhagyma
4-5 újhagyma
1/2 Kaliforniai paprika
5cm uborka
1 citrom leve
1 és fél ek olíva olaj (hidegen sajtolt)
Só, bors, paprika – ízlés szerint
2 ek friss koriander és-vagy petrezselyem zöldje
Díszítés
2.5cm uborka apró darabokra vágva
1/4 paprika apró darabokra vágva
1 ek karikákra vágott újhagyma
Elkészítés
1. Mossuk meg alaposan, majd vágjuk apró darabokra az alapanyagokat.
2. Egy robotgéppel turmixszoljuk össze a paradicsomot és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldséget, sót, borsot és 1 csipetnyi piros paprikát (ez lehet csípős is!). Turmixszoljuk tovább – de ne pürévé, azaz a leves maradjon kissé darabos.
3. Töltsük át egy tálba és hűtőszekrényben hűtsük le 15-20 perig.
4. Tálalás előtt díszítsük az apróra vágott uborkával, paprikával és újhagymával.