Népszerű bejegyzések

2011. július 30., szombat

TÚRÁINK AZ ELMÉNKBEN

"Állottál-e kora hajnalban szemtől-szembe azokkal a hatalmas bércekkel, amikor valahol a távoli keleten izzóan kél a nap?
Küzdöttél-e naphosszat gigászi falakon, meredek gerinceken a Természet nagy erőivel, s ismered-e azokat az édes, önfeledt perceket, amikor a sikernek örvendve, dagadó kebellel állottál a tiszta magasságban, s körülötted kövült hullámokként meredt a Tátra száz meg száz orma?
Ültél-e már vészes napokon egy menedékház duruzsoló tűzhelye mellett barátaid körében, amikor odakint ítéletidő tombolt s a hegyek fúriái vadul száguldtak a szirtek közt?
Avagy, hevertél-e puha pázsiton, vén cirbolyák alján, amikor a tengerszem fodros hullámai halkan, nesztelenül ringatták az ezüstös holdat s egy-egy hullócsillag, mintha a tó sötét vizébe hullott volna?
S néztél-e vissza hideg téli alkonyon a fehér hegyek bíbor ormára, amikor száguldó siklás után megállottál síddel a hegyek alján?
Óh, ha igen, akkor nem fogod feledni soha!" 

MAGAS-TÁTRA CSORBA-TÓ

HOL JÁRTAM, HOL JÁROK

ERDŐBÉNYE TDMT
Diákjaimmal, sok éven át jártuk a hegyeket. Teljesítmény-túráztunk, tájékozódási versenyeztünk, táboroztunk.   Az Aggteleki karszt, Bükk, Zemplén, Magas-Tátra, Alacsony-Tátra, Szepes-Gömöri Karszt létrás kanyonjai, Szádelő mészkőszirtjei, Bihar hegység volt a célpontunk. A Városi Természetjáró Egyesület /KTE/ túrái is vonzóak voltak számunkra. 

Jómagam ezen felül bringáztam is sokat. Drótszamáron eljutottam Erdélybe, Felvidékre, Lengyelországba, Ausztriába, Olaszországba, Svájcba is. Itthoni hosszabb távok között szerepelt a Balaton és a Tisza tó kör.

Jelenleg egy nagyobb közösséggel járjuk a Felvidék (Szlovákia) hegyeit, városait, várait. Olykor messzebbre is elmerészkedünk. Zakopane, Plitvice, Velence. Nyílt kirándulásainkra szívesen látunk bárkit. 
Ebben az évben még a Kis-Fátrai Kriván, Magas-Tátrai Lengyel nyereg, Hernád-áttörés, Téli Tátra a cél.

 Ezen a címen kérheted az aktuális,  részletes túraprogramot: 
bagyix@gmail.com

MAGAS-TÁTRA CSORBA-TÓ