Népszerű bejegyzések

2011. szeptember 2., péntek

A TERMÉSZET SEGÍT A BAJBAN GYERMEKEINKNEK IS

FELESÉGEM, MARIKA ÍRÁSA
Jó néhány évvel ezelőtt, amikor a gyermekeim még kicsik voltak, sokat koptattuk a gyermekorvosi rendelők padlóját, rendszeres látogatói voltunk az orr-fül- gégészeti szakrendeléseknek. Mindkét gyermekem ősztől tavaszig krónikus bronchitisben szenvedett, és szinte minden téli időszakban többszöri középfülgyulladás volt a szövődmény. Allergiások lettek a „hatékony” gyógyszerekre, mígnem egy idős, neves gyermekorvoshoz vittem el őket. Szaktekintélynek számított kollégái körében, és a lehető legjobb tanáccsal látott el: 
„Kedves Asszonyom! Ne tömje a gyermekeit gyógyszerekkel! Fogyasszanak sok gyümölcsöt, nyers zöldséget, és amikor csak tehetik, vigyék őket szabad levegőre! Fenyőerdőbe, barlangba, minél többet ki a szabadba! Legjobb kúra a tüdőnek a tiszta levegő!” – és ezzel elküldött.
Megfogadtam a tanácsát, és mivel egyébként is szerettünk túrázni a férjemmel, most már tudatosan, - gyermekeink érdekeit szem előtt tartva, - minden hétvégét a szabadban töltöttünk! A gyermekeim egészségi állapota rohamosan javult. A téli időszakokban aztán síelni, korcsolyázni, szánkózni jártunk - szinte napi rendszerességgel, - természetesen a kirándulások mellett! Életformánkká vált a természetjárás! Igaza volt az „öreg rókának!”