Népszerű bejegyzések

2015. május 5., kedd

A NAGY VÁLTÁS




Sok ember életében többször is előfordul nagyobb változás, nagy váltás. Eljött az enyémben is. Nyugdíjazás, költözés, építkezés -- vagyis paradigmaváltás szabadidőmben -- és mindez egyszerre.


Kedves Túratársam, Kedves Barátom!

Szeretnélek tájékoztatni sorsomról és arról, miért nem találkozunk mostanában a túrákon, vagy a városban. Valószínű, hogy van, akit érdekel, hová tűnhettem ilyen hirtelen és van, aki neheztel érte.

Az illendőség mindenképpen megkívánja, hogy elköszönjek Tőled és sorsodra, életedre csak jót kívánjak. Nem örökre, mert vannak nagyszerű helyszínek, programok, rendezvények szép hazánkban és virtuális fórumok, ahol még találkozhatunk.

Kazincbarcika lakossága sok megyéből származik. Az Újváros és a BVK megépülésekor kezdődött a lakosság ideáramlása, majd a gomba-módra szaporodó panelházak tömegével hozták a "bevándorlókat". Én is bevándoroltam annak idején, Nógrádból jöttem hat évesen a városba. Az ipar virágzása növelte és az ipar bukása csökkentette a népességet itt.

Az utóbbi években több ezren költöztek el Barcikáról megélhetés, vagy magasabb életnívó reményében, esetleg szeretett gyermekeik, unokáik utáni sóvárgás miatt. Ez sok családban így természetes.
Mi egy hónapja jöttünk el Kazincbarcikáról, ahol 56 évet éltem. A város körüli dombok, a Bükk és Aggteleki Karszt, Szlovákiai csavargások, a társaság, a barátok, a régi helyszínek, a közös túrák, a megszokás, a munkahely, a kollégák természetesen hiányoznak. Jól éreztem itt magam, de az élet úgy hozta, hogy kövessük a családot-unokáinkat mi is. Muszáj belerázódnunk az új kihívásba és a ház után felépítjük majd új kapcsolatainkat is. Hiszen az élet megy tovább.

Miért is jöttünk el?
A focipálya melletti kazincbarcikai sorházi lakásunkat, a "kulcslyukast" kertes családi házra cseréltük a Főváros huszonkettedik kerületében, a Nagytétényi Kastélymúzeum közelében ismét focipálya mellett. Feleségem, Marika már három éve dolgozik Budafokon óvodavezetőként. Szandri lányom sok éve külföldön él családjával. Ez az otthon valamivel közelebb lesz nekik. Ádám fiam építkezik a szomszéd településen, a Zsámbéki medencében. Nagyon jó helyük van. A munkájuk és az unokák jövője tökéletesen megoldódott napok alatt. Édesanyám rokonsága Budapesten él.
Akik ismertek testnevelőként, kollégiumi nevelőtanárként, túravezetőként, vagy egyszerű barcikai gyerekként, tudták rólam, hogy szeretem az embereket és szívesen segítettem mindenkinek. Tudták rólam azt is, hogy az egészséges élet szószólója és a Természet imádója, a hegyek megszállottja vagyok. Sokan szívesen jöttek velem túráimra és igényelték tanácsaimat. Ezt ezúton is köszönöm Nektek! Csodálatos életszakasz volt.

Mivel is foglalkozom mostanában?
Két hónapja lettem nyugdíjas. Elsődleges program az életünkben az új házunk teljes körű felújítása. Szabadidőben rokonok látogatása, tekergés unokáimmal, Duna parti séták, bringázás a Duna-korzón és a környező településeken. A Fővárost gyermekkorom nyaralásain, főiskolai tanulmányok révén, munkahelyeim központjába járások kapcsán nagyon jól ismerem.

Régebbi életmódomat, fittségemet igyexem megtartani. Túravezetés, testkontroll ételek és kiegészítők, kocogás, bringázás. Szívből ajánlom mindenkinek. Elmém testem szellemem rozsdásodása ellen és pénzügyi egészségemért, http://www.dxn2u.eu/pws/PB6Agy .
Írj Te is Magadról képes beszámolókat, hogyha szeretnéd, hogy tudjak Rólad! Én szeretném.
A jó Isten napsugara árasszon fényt az utadra!

melódia az új (régi) házunkon

egy kis szabadság

Duna-parti kerekezés

a házunk is közel van